Recherche

FR | EN | ES | DE | IT | NL

Groupe Batteur

Gezondheid, Zee en Algen

Guillemets ouvrantDe weldoende werking van de zee in dienst van de gezondheid en de schoonheid Guillemets fermant

Laurent Batteur, PDG van de Groep Batteur, een gepassioneerd zeiler, was altijd al geïnteresseerd in de zee en haar rijkdom. Ook vandaag nog, maakt de valorisatie van de mariene biomassa intiem deel uit van het concern, via onder andere de Balneotherapie (125 Spa’s wereldwijd) en de Algentherapie. De firma benut de weldoende eigenschappen van deze natuurlijke elementen in haar merken: Algotherm, Physiodose, Marimer en Le Comptoir Aroma.

“ Zeewater is een buitengewoon rijk en complex leefmilieu waarin zeewieren gedijen. Deze waterplanten bevatten een potentieel dat nog niet ten volle benut is door de mens. De rijkdom en de diversiteit van de mineralen en sporenelementen, aanwezig in het zeewater en de algen zijn een bron van toepassingen in de mariene therapieën. “

Professor Eric DESLANDES
Directeur Comité Scientifique Santé, Mer et Algues (Directeur Wetenschappelijk Comité Gezondheid, Zee en Algen).

Op initiatief van de Groep Batteur werden de wetenschappelijke bijeenkomsten Gezondheid, Zee en Algen georganiseerd met als objectief het bevorderen van cross-samenwerking tussen wetenschap en industrie op het raakvlak zee/gezondheid.

De volgende vergadering zal plaatsvinden van 23 tot 24 oktober 2014

© Groupe Batteur 2014 - Contact
Logo gilbert OTB