Recherche

FR | EN | ES | DE | IT | NL

Groupe Batteur

Les Odyssées Bleues

Guillemets ouvrantEen menselijk en sportief avontuur, in het teken van de natuur en de ontdekking Guillemets fermant

Na de steun aan de expeditie “Antarctique 2013”, kiest de Groep Batteur opnieuw het ruime sop met ‘Les Odyssées Bleues’.

Op 18 februari 2014 vertrok de vereniging voor een nieuw avontuur, een combinatie van zeilen en duiken zonder uitrusting: “Le Monde des Glaces” (de wereld van ijs). Aan boord van een zeilboot uit aluminium van 15,5 meter lang, zullen ze het Antarctisch Schiereiland rondvaren met 4 uitdagingen in het achterhoofd:

• Ecologisch
Van heel dichtbij de rijke flora en fauna oberveren die de Zuidpoolzee bijna heimelijk verbergt, dit alles met het grootste respect voor het milieu.

• Sportief
Duiken, heel dicht bij de ijsbergen, in water variërend van -2°C tot 2°C en steeds met alle respect voor de aanwezige dieren.

• Educatief
De expeditie is gesponsord door Nicolas Hulot en de Groep Batteur en heeft als missie het publiek en meer bepaald de kinderen te sensibiliseren voor de actuele ecologische uitdaging via nooit eerder geziene beelden van de wondere dierenwereld onder water en op aarde.

• Wetenschappelijk
Een wetenschappelijke bijdrage aan de Frans-Duitse monsterneming en studie van het plankton in de Zuidelijke Oceaan.

Het ultieme objectief is de realisatie van een tv-documentaire, een speelfilm van 52 minuten, uitgezonden op een belangrijke documentaire tv-zender.

De familie Batteur, gepassioneerde zeilers, was altijd al geïnteresseerd in de zee en haar rijkdom. De valorisatie van de mariene biomassa maakt intiem deel uit van het concern, via onder andere de Balneotherapie (125 Spa’s wereldwijd), de Algentherapie (Algotherm) en de merken voor de hygiëne van keel-neus-oor op basis van zeewater (Physiodose, Marimer).

Op initiatief van de Groep Batteur worden nu ook wetenschappelijke samenkomsten georganiseerd met als thema gezondheid, zee en algen, Rencontres Scientifiques Santé, Mer & Algues. De beelden van de expeditie “Antarctique 2013” werden vertoond tijdens de 2° editie en de deelnemers van “le Monde des Glaces” zullen dit nieuwe avontuur voorstellen op de 3° samenkomsten in oktober 2014.

Volg hun avonturen op www.lesvoilesbleues.fr

© Groupe Batteur 2014 - Contact
Logo gilbert OTB