Recherche

FR | EN | ES | DE | IT | NL

Groupe Batteur

Vereniging Affienou

Guillemets ouvrantOnderwijs en Gezondheid Guillemets fermant

Deze humanitaire vereniging werd in 2007 door werknemers van de Groep BATTEUR opgericht met als doel de opening van een college in een dorp in Ivoorkust. Het dorp AFFIENOU, zoals de naam van de vereniging, ligt 150 km ten oosten van Abidjan.

De bouw van het college kwam er op initiatief van de Heer AKA, stagiaire-apotheker in ons laboratorium in de jaren 80 en die momenteel volksafgevaardigde in Ivoorkust en president van de Algemene Raad van Aboisso is.

Door de dramatische gebeurtenissen in Ivoorkust van de afgelopen jaren, kon de Algemene Raad de nodige fondsen voor de bouw van het college niet meer verkrijgen. De Heer AKA deed een beroep op de Heer Laurent Batteur, president van de Groep Batteur om het project rond de creatie van het college financieel en materieel te steunen.

Het college opende zijn deuren in september 2007 en noemt modern college Jacques Batteur, zoals de oprichter van de groep Batteur en vader van de actuele president van de farmaceutische en cosmetische groep uit Normandië.

Onder impuls van hun CEO werd de vereniging door werknemers van de onderneming opgericht met als doel bij het begin van ieder schooljaar schoolmateriaal in te zamelen.

Sinds 2009 verruimde de vereniging zijn actieradius tot de toegang tot gezondheidszorg door de polikliniek te moderniseren en door een ziekenwagen te leveren, gefinancierd door 13 sponsors uit Normandië.

Medewerkers van de groep bezoeken regelmatig het dorp Affienou om een menselijke relatie met de inwoners op te bouwen.

Contact :

Vereniging Affienou
GROUPE BATTEUR site DUBNA
Avenue de Dubna
14200 HEROUVILLE ST CLAIR
affienou@groupebatteur.fr

Om op de hoogte te blijven van de activiteiten van de vereniging Affienou, join de FaceBook pagina.

© Groupe Batteur 2014 - Contact
Logo gilbert OTB